Verslagen


Hurley MC2 - HIC MC1 : 7-1 (21 mei 2011)

Geplaatst 26 mei 2011 12:10 door Ivan Das

Deze wedstrijd speelden we direct vanaf de aanvang met veel inspiratie. Het was in de eerste helft dan ook geheel eenrichtingsverkeer richting het doel van HIC. We walsden over HIC heen. De als zeer solide bekend staande keepster van HIC kon ook geen redding brengen. De ballen vlogen haar links en rechts om de oren. We scoorden er lekker op los en kwamen in de eerste helft op een ongekende score van 6-0. Er werd erg goed samen gespeeld en het ene doelpunt was nog mooier als het andere. Wat vooral mooi was om te zien, dat we nu doelpunten maken waar we eerder dit jaar niet toe in staat waren. Bijvoorbeeld ballen die vanaf de flanken hard worden voorgegeven voor het doel en waar nu ook iemand bij de tweede paal staat om de bal erin te slaan. We hebben ons erg goed ontwikkeld dit jaar en dat zie je ook terug in de resultaten. We gingen dan ook heel voldaan de rust in.
 
 

De tweede helft liet een ander beeld zien, hetgeen na zo'n stormachtige eerste helft misschien ook wel te verwachten was. De scherpte was er bij ons vanaf en we speelden duidelijk in een lagere versnelling. Ons spel ademde een sfeer uit van de buit is binnen. HIC had zich neergelegd bij een onvermijdelijke nederlaag, maar probeerde heel ontspannen de schade zo beperkt mogelijk te houden. Aan het eind van de wedstrijd scoorden we toch nog een doelpunt en kwamen we op 7-0. Vlak voor tijd redde HIC nog de eer door een hoog (te hoog?) schot dat doel trof. Eindstand 7-1. Later bleek dat onze concurrenten dure punten hadden laten liggen, waardoor we praktisch onbereikbaar zijn geworden. Alleen Kraaien heeft nog een theoretische kans om ons te passeren, maar dan moeten ze zaterdag wel met minstens 15-0 van ons winnen. Zo wordt de laatste speeldag niet zo spannend als bij Ajax, maar we gaan er net zo'n mooie dag van maken, want niets is mooier dan het kampioenschap op overtuigende wijze binnen te slepen met een knallende overwinning op Kraaien!

Hurley MC2 - Myra MC2 : 10-0 (14 mei 2011)

Geplaatst 20 mei 2011 07:45 door Ivan Das

Door: Ivan - Vol vertrouwen begonnen we aan de wedstrijd tegen het onderaanstaande Myra, waarvan we de eerste wedstrijd met 6-0 hadden gewonnen. Het liep in de eerste helft echter allemaal niet echt lekker. We waren weliswaar wel veel beter, steeds in de aanval en hadden meer dan genoeg kansen, maar veel inspiratie was er niet te bespeuren. Daardoor bleven we de eerste helft steken op het ene doelpunt dat we maakten in het begin van de wedstrijd. De 1-0 kwam voort uit een magistraal genomen strafcorner die bikkelhard werd ingeslagen.
 
 
 
In de rust werd een ieder weer wakker geschud en dat miste zijn uitwerking niet. Een half uur na het eerste doelpunt kwamen we pas op 2-0, maar daarna gingen we helemaal los tegen Myra dat weinig tegenstand meer kon bieden. Het regende doelpunten en daarbij was het goed om te zien dat diverse meisjes een doelpunt op hun conto konden schrijven. Uiteindelijk wisten we zelfs tot de topscore van 10 doelpunten te komen en ook Myra geen kans op een tegendoelpunt te geven. Later bleek dat Kraaien verrassenderwijs punten had laten liggen tegen HIC waardoor we weer op de eerste plaats staan. Na deze mooie zaterdag zorgde Ajax ook nog eens voor een mooie zondag door Twente van de mat te spelen en het kampioenschap binnen te slepen. Een mooier voorbeeld kunnen we ons niet voorstellen. Nu is de beurt aan ons! Laten we tegen HIC direct vanaf de aanvang met veel inspiratie spelen, dan heb ik er alle vertrouwen in!
 
 
 

HBS MC4 - Hurley MC2 : 0-2 (23 april 2011)

Geplaatst 13 mei 2011 14:25 door Ivan Das

door: Ivan - Daar stonden we dan zaterdagmorgen vroeg om 8.45 uur in het paasweekend op het complex van Haarlem op een zanderig veld voor onze inhaalwedstrijd tegen HBS. Gelukkig was het heel aangenaam weer en er stond erg veel op het spel. We stonden met een punt achter op HBS en we moesten dus zien te winnen om HBS voorbij te streven en onze kansen op een kampioenschap open te houden. De eerste wedstrijd tegen HBS van een paar weken eerder hadden we maar net gelijkgespeeld door een doelpunt van ons in de laatste minuut. We waren toen zeker niet de mindere, maar we lieten ons teveel intimideren door het harde spel van HBS. Iedereen had lering getrokken uit die wedstrijd en stond heel gemotiveerd op het veld. In de eerste helft gingen we er stevig tegen aan en lieten we ons niet opzij zetten. Het was zelfs zo dat wij door de coach van HBS beticht werden van hakken. Nou als er al sprake was van hakken, dan werd er wel van beide kanten gehakt. Door beide partijen werd gewoon stevig gespeeld en de jonge scheidsrechters, die overigens onpartijdig en redelijk goed floten, lieten ook erg veel toe. Het tempo was hoog en wij waren vooral de aanvallende ploeg. Er werd goed gespeeld en we kregen genoeg kansen, maar het was geen doorkomen aan door de goed georganiseerde verdediging van HBS. Achterin werd heel geconcentreerd gespeeld en waren we heel alert op de uitvallen van HBS. Zo gingen we met 0-0 de rust in en de spanning op het veld was te snijden.
 
 
In de tweede helft gingen we nog fanatieker aanvallen en wisten we diverse strafcorners eruit te slepen. Na een aantal pogingen werd een strafcorner erg slim genomen en wisten we na goed overspel eindelijk de openingstreffer te scoren 1-0 (zie foto boven). We bleven goed doorjagen op de volgende treffer. Een bal die vanaf de rand van het schietgebied keihard werd ingeschoten, werd afgefloten (volgens de ene scheidsrechter was het een doelpunt, maar volgens de andere niet). Na een aantal aanvallen scoorden we op knappe wijze toch nog de verlossende 2-0. Die treffer kwam hard aan bij HBS en de strijd was gestreden. De minuten tikten langzaam weg en de ontlading bij het eindsignaal was groot! We blijven geducht meedoen in de strijd om het kampioenschap. De vergelijking met Ajax is gemaakt. We hebben het ook helemaal in eigen hand. We staan tweede en de laatste wedstrijd spelen we tegen De Kraaien die met 1 punt boven ons staat. Dat belooft een spannende finale van de competitie te worden! Laten we hopen dat AJAX zondag het goede voorbeeld geeft! Hier is ook nog een kort video-verslag van de wedstrijd.

Reigers MC2 - Hurley MC2 : 0-8 (2 april 2011)

Geplaatst 4 apr 2011 11:48 door Just van den Broecke

door: Just - Reigers uit, dat was toch altijd lastig ? Afgelopen zaterdag was daar in ieder geval niets van te merken. Al na vier minuten tekenden wij voor de 0-1, om gestaag in de eerste helft uit te lopen naar 0-5. Toch speelden we niet echt goed. Misschien mede door de hitte en het wel zeer matte spel van de kikker-eters, leek er een zekere loomheid in ons team te sluipen. Doelpunten waren voornamelijk het gevolg van individuele akties, er werd veel met de bal gelopen en veel passes werden vooruit door/naar de as van het veld gegeven.


In de rust kwam er dan ook een peptalk van de coaches om meer de bal het werk te laten doen, weer eens een
kom te spelen en de vleugels te benutten. Dit had zeker resultaat. Gaandeweg de tweede helft was er goed samenspel te zien en aanvallen via de buitens. Dit resulteerde dan ook in een aantal mooi uitgespeelde doelpunten, onder andere van onze vaste invalster Noor.Al met al natuurlijk een prachtig resultaat waardoor we de leiding in de poule houden. Komende drie weken kunnen we zeker meer weerstand verwachten en zien waar we echt staan. Dan wachten ons achtereenvolgens HBS thuis, De Kraaien uit (altijd winderig) en weer HBS (op gras!). Als we onze stijgende lijn echter aanhouden en allemaal goed blijven trainen, gaan we zeker spannende wedstrijden met mooie resultaten krijgen. We hopen dat Anna en Emma er dan ook weer bij zijn.

Hurley MC2 - Bloemendaal MC3 : 3-1 (26 maart 2011)

Geplaatst 31 mrt 2011 10:07 door Ivan Das

door: Ivan, Foto's: Frank - Na een mooie reeks wedstrijden ging het wat minder tegen Bloemendaal. In de eerdere wedstrijd hadden we uit met 4-2 verloren. Bloemendaal speelde toen erg verdedigend en wij waren de hele wedstrijd in de aanval. Terwijl wij ons vast liepen in het centrum, maakte Boemendaal gebruik van de ruimte bij ons achterin en werden we viermaal verrast. We waren dus gewaarschuwd.


Vanaf het begin waren we wel beter, maar het liep niet echt lekker. We kregen wel diverse kansen maar die werden gemist. Bloemendaal deed een snelle uitval over de flanken en daar werden we zo door verrast dat we tegen de verhouding in met 1-0 achter kwamen. Nog voordat onze gedachten alweer uitgingen naar een herhaling van de uitwedstrijd sloegen we echter weer direct goed terug. Zelden werd een doelpunt weer zo snel rechtgezet. Direct vanaf de afslag werd zonder over te spelen a la Maradonna bijna het hele team van Bloemendaal gepasseerd en de bal hard langs de keepster geslagen: 1-1. We bleven aanvallen en nog voor de rust kwamen we op een 2-1 voorsprong door een goede aanval door het midden.Na rust was het beeld niet veel anders. Bloemendaal speelde als team beter, maar kon dat niet uitdrukken in echte kansen. Verdedigend hielden we het goed gesloten. Wat betreft opbouw en overspel ging het minder goed als in de vorige wedstrijden. We speelden te mat en te statisch, waardoor we elkaar moeilijk konden vinden. Kansen bleven we wel creeren. Halverwege de tweede helft maakten we het beslissende doelpunt: 3-1 en dat was ook de eindstand. Het was een nuttige overwinning en het positieve is dat we ook in onze mindere wedstrijden kans zien om drie punten binnen te halen!

 

Qui Vive MC2 - Hurley MC2 : 3-7 (19 maart 2011)

Geplaatst 25 mrt 2011 13:35 door Ivan Das

door: Ivan, foto/video: Just -
De eerste wedstrijd van de competitie speelden we thuis tegen Qui Vive gelijk met 1-1. We speelden toen met weinig overtuiging en konden moeilijk tot scoren komen. Wat een verschil met de wedstrijd van zaterdag op het complex van Qui Vive. Het was in alle opzichten een totaal andere wedstrijd. Het was schitterend weer en iedereen stond op scherp. De enige dissonant was het scheidsrechterlijke duo, dat niet erg behulpzaam was om er een mooie wedstrijd van te maken. De dubieuze beslissingen vlogen ons om de oren. We speelden echter vanaf het begin met veel inzet en na 10 minuten kwamen we verdiend op 1-0. Kort daarna werd een te riskante overspeelbal achterin door Qui Vive onderschept en direct in ons doel gewerkt: 1-1. We lieten ons er niet door van de wijs brengen en kregen nog vele kansen. Een glaszuiver doelpunt werd door de verantwoordelijke scheidsrechter goedgekeurd, maar de andere scheidsrechter keurde het doelpunt volledig tegen de regels af, zonder overleg met de verantwoordelijke scheidsrechter. We bleven gevaarlijk en niet lang daarna werd een inzet van ons door een tegenspeelster op de doellijn bewust met de voet tegengehouden en werd ons ten onrechte een strafbal onthouden en moesten we het doen met slechts een strafcorner. We raakten door al deze beslissingen zo getergd, dat het ons inspireerde om nog fanatieker te gaan aanvallen en nog voor rust kwamen we ondanks de scheidsrechterlijke tegenwerking toch nog terecht op 2-1.

 
In de rust konden we even wat stoom afblazen en dat deed ons zichtbaar goed. In een wedstrijd als deze rest alleen om ons niet van ons eigen spel te laten brengen en zoveel mogelijk doelpunten te maken om de tegenwerking voldoende te kunnen te compenseren. Na rust liepen we snel uit op Qui Vive door driemaal met goed overspel te scoren en kwamen we op een riante voorsprong van 5-1. Qui Vive stond op omvallen. Totdat Qui Vive plots vanuit het niets tot scoren kwam: 5-2 maar nog niets aan de hand. Niet lang daarna werd op het middenveld gefloten voor een overtreding en iedereen bij Hurley dacht dat de bal voor ons was. De vrije slag werd echter aan Qui Vive gegeven en direct naar de spits geslagen die 10 meter achter onze verdediging stond en vrije doorloop had naar Daphne. De spits maakte met haar been contact met Daphne en er werd ditmaal wel resoluut een strafbal gegeven, die onhoudbaar werd ingeslagen: 5-3, waardoor de marge wat te klein werd. Nog voordat we ons zorgen konden gaan maken dat Qui Vive nog dichterbij zou komen, maakten we echter al snel een schitterend doelpunt. Daarna bleven we met grote inzet spelen en door goed overspel scoorden we nog twee mooie doelpunten, waardoor de mooie eindstand van 8-3 werd bereikt, tenminste dat dachten we………….....................

Helaas bleek het scheidsrechterlijke duo nog een verrassing voor ons in petto te hebben. Op het wedstrijdformulier prijkte namelijk een geheel andere eindstand: 7-3. Een uitgebreide discussie ontspon zich op het zonovergoten terras, maar ze waren niet te vermurwen en uiteindelijk hebben we het daar maar bij gelaten. Just heeft alles op film staan, dus als dat ene doelpunt ons nog gaat opbreken, dan kunnen we altijd nog in bezwaar gaan bij de KNHB :-)
. Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we echt grandioos gespeeld en laten zien dat we terecht de koppositie in de poule hebben ingenomen!

 


ZIE OOK: Qui Vive MC2 - Hurley MC2 -THE MOVIE

HIC MC1 - Hurley MC2 : 1-6 (12 maart 2011)

Geplaatst 25 mrt 2011 13:31 door Ivan Das

door: Ivan, foto's Just - De goede lering die we hebben gedaan bij het zaalhockey is heel goed terug te zien in het veld. Ook in onze tweede wedstrijd wisten we een overtuigende overwinning te behalen. HIC werd met 6-1 kansloos verslagen. Op het schitterende nieuwe veld van HIC en onder een heerlijk voortijdig lentezonnetje was het volop genieten. HIC speelde met een grote inzet, maar kon het ons niet moeilijk maken. Daphne had dan ook weer niet veel te doen. We moesten wel vol aan de bak en het veel niet mee om de verdediging van HIC te verschalken. Voor rust kwamen we toch tweemaal tot scoren.


In de tweede helft gingen we naarstig op zoek naar de belangrijke derde treffer. Toen die treffer eindelijk viel was het gedaan met de hoop van HIC op een mooi resultaat. We scoorden nog tweemaal en we gaven HIC nog een kans om de eer te redden, die ze zich niet liet ontgaan.

 


Het is mooi om te zien hoe we in vergelijking met HIC progressie hebben gemaakt. In de voorcompetitie wonnen we welsiwaar met 4-1 van HIC, maar die uitslag was toen geflatteerd, want HIC had toen kansen om langszij te komen en ons spel als team was toen minder overtuigend. We zijn als team beter gaan spelen en we knokken voor elke bal. Natuurlijk zijn er nog wel verbeterpunten. Het samenspel kan nog een stuk beter. De lange bal word nog teveel gehanteerd, de passing is niet altijd zuiver en voor het doel kunnen we onze kansen beter uitspelen.


Onze goede resultaten leggen ons geen windeieren, want we hebben zowaar de koppositie veroverd! Dat betekent wel dat onze tegenstanders op hun hoede zullen zijn en dat er bij elke volgende wedstrijd veel op het spel zal staan. We gaan er alles aan doen om die koppositie te handhaven en verder uit te bouwen!

Hurley MC2 - Myra MC2 : 6-0 (5 maart 2011)

Geplaatst 25 mrt 2011 13:22 door Ivan Das

 

We zijn de competitie weer uitstekend gestart door Myra met 6-0 te verslaan! We kwamen al vrij snel op 1-0 en voor rust wisten we nog tweemaal te scoren. In de tweede helft duurde het even voordat we weer tot scoren konden komen, maar uiteindelijk maakten we nog drie doelpunten. Wij waren bijna de hele wedstrijd in de aanval en op een gegeven moment stonden zelfs alle meisjes op het veld binnen de 25 meter lijn van Myra. Daphne kreeg weinig te doen en dat viel niet mee in de bittere avondkoude (de wedstrijd begon pas om 18.00 uur). Het was geen wedstrijd die uitnodigde tot mooi hockeyspel. Daarvoor was Myra een te zwakke tegenstander. Myra speelde erg verdedigend en hield het veld erg klein. Wij gingen daar teveel in mee en verzuimden het spel voldoende breed te houden. Het was natuurlijk wel weer wennen zo'n eerste wedstrijd na de winterstop en het is verheugend om te zien dat we er in slaagden om de verdediging van Myra te breken en zoveel doelpunten te maken. Het is de grootste uitslag in onze afdeling tot nu toe. Met dank aan Noor en Rosalie voor het meespelen en dit mooie resultaat te helpen bereiken!

 

Hurley MC2 - De Reigers MC2 : 5-0 (20 november 2010)

Geplaatst 28 nov 2010 02:41 door Ivan Das

We waren geprogrammeerd voor het hoofdveld en dat is altijd een waar genoegen. Na een aantal ervaringen te moeten wachten op fors uitlopende wedstrijden, hadden we weer eens de rust en de ruimte om op het speelveld een degelijke warming up te houden. Het weer zat ook helemaal mee. Weliswaar was het koud, maar droog en windloos en er scheen een novemberzonnetje. Na twee wedstrijden waarbij we telkens de betere waren maar niet tot winst konden komen, stond iedereen op scherp. Iedereen was ervan doordrongen: deze wedstrijd moest en zou winnend afgesloten worden. Luca was helaas s'nachts ziek geworden, maar Emma was gelukkig weer fit genoeg om te spelen en we waren blij dat we Noor konden aantrekken, zodat we met 14 meiden konden aantreden.
 
In de eerste helft speelden we met enorm veel power en de bal werd goed rondgespeeld, waarbij iedereen zijn positie hield en het spel breed werd gehouden. Onze goede samenspel leidde al snel tot een doelpunt en de toon voor deze wedstrijd was gezet. De Reigers gaven goede weerstand en speelden lekker opportunistisch, waardoor het een heel open wedstrijd was. Veel gevaar konden De Reigers niet stichten, daarvoor speelden wij te degelijk. We domineerden de hele eerste helft en we scoorden nog drie fraaie doelpunten, waarbij het goed was om te zien dat alle doelpunten door verschillende speelsters werden gemaakt. Inmiddels waren de lichten aangegaan en het was een lust voor het oog om ons goede spel vanaf de bank gade te slaan onder een blauwe hemel en een blinkende volle maan.
 
 
In de tweede helft gingen we op dezelfde voet verder en dat leidde tot vele kansen en spannende momenten voor het doel van De Reigers. Het scoren ging ons echter wat moeilijker af en we kwamen nog maar tot een doelpunt. De power waarmee we speelden, verminderde naar het einde toe, maar de De Reigers werden goed onder bedwang gehouden en de eindstand werd  5-0. Na de uitstekend gefloten wedstrijd feliciteerde de aanhang van De Reigers ons met het goede spel. We hebben geweldig gespeeld en het was echt genieten. Als we met deze power blijven spelen dan kunnen we elke tegenstander in de poule oprollen!

Bloemendaal MC3 - Hurley MC2 : 4-2 (13 november 2010)

Geplaatst 16 nov 2010 14:29 door Just van den Broecke

Gespeeld 13 nov 2010  - Verslag: Ivan

We vertrokken optimistisch richting Bloemendaal. Per slot van rekening hadden we deze wedstrijd een maand geleden ook al gespeeld tegen dezelfde tegenstander op hetzelfde veld en toen wonnen we overtuigend met 4-0. Wat kon ons gebeuren? Nou het werd een geheel andere wedstrijd. Puck was 's nachts plotseling ziek geworden en Emma was nog geblesseerd, maar Noor was ondanks een net gespeelde wedstrijd in de benen op het laatste moment nog bereid gevonden ons uit de brand te helpen, waardoor we met 13 meiden konden starten.

De coach van Bloemendaal had zijn huiswerk goed gedaan en een doeltreffend strijdplan bedacht. Alsof het een Italiaans voetbalteam betrof (de vergelijking met Inter Milaan werd gemaakt) had het team de opdracht gekregen zich terug te trekken tot dicht bij de schietlijn en met uitvallen te pogen tot scoren te komen. Wij waren de hele eerste helft in de aanval en liepen ons continue vast in de kluwen van speelsters. Bloemendaal deed slechts een uitval, maar verrastte ons zo daarmee dat zij direct direct doel troffen. Zo gingen we geheel tegen de verhouding in met een 1-0 achterstand de rust in. Dat was toch een lelijke tegenvaller, vooral ook omdat we uit onze vele aanvallen toch weinig doelrijpe kansen wisten te creeren. Dat beloofde een moeilijke tweede helft.


De peptalk in de rust mistte zijn uitwerking niet en we gingen na rust weer volop in de aanval. Na een bijna onmogelijke solo actie over de achterlijn waarbij diverse speelsters werden gepasseerd en uit een onmogelijke hoek ook nog de doelman werd verschalkt, kwamen we terecht op 1-1. Eindelijk waren we erin geslaagd de vesting van Bloemendaal te slechten. We kregen de hoop dat dit het begin van het einde van Bloemendaal was. Onze vreugde was echter slechts van korte duur, Bloemendaal was nog niet gebroken en brak alweer snel door over de vleugel en scoorde 2-1. Zo keken we weer tegen een achterstand aan. Vele aanvallen van ons volgden en na de zoveelste aanval soleerden we dwars door het hart van de verdediging heen, waarbij een hele trits van speelsters werd gepasseerd en wisten we heel fraai te scoren. Dat voelde goed, maar geheel tevreden waren we toch nog niet, want voor minder dan een overwinning waren we niet Bloemendaal afgereisd. Plannen werden gemaakt om 10 minuten voor tijd nog meer op de aanval te gaan spelen. Vlak voordat het plan tot uitvoering zou komen, ging er echter bij ons achterin het een en ander mis en kreeg Bloemendaal de bal zomaar voor het inschieten en kwamen we ongelukkig met 3-2 achter.
 
 
We gingen achterin 1 op 1 spelen en deden er alles aan om tot scoren te komen. Er was echter geen doorkomen meer aan door het centrum en we maakten te weinig gebruik van de vleugels. We kregen de bal er niet meer in en Bloemendaal maakte gebruik van de ruimte bij ons achterin en scoorde vlak voor tijd nog 4-2. Zo gingen we ongelukkig ten onder in een wedstrijd waarbij we zo'n 60 minuten in de aanval zijn geweest. Er is gelukkig nog een lange competitie te gaan, onder meer een revanche tegen Bloemendaal, waarin we nog veel recht kunnen zetten. Maandag gaan we evalueren wat er allemaal mis ging, zodat we daar lering uit kunnen trekken en zaterdag onze eerste overwinning in deze competitie kunnen gaan behalen!

1-10 of 14