Verslagen‎ > ‎

Bloemendaal MC3 - Hurley MC2 : 4-2 (13 november 2010)

Geplaatst 16 nov 2010 14:29 door Just van den Broecke

Gespeeld 13 nov 2010  - Verslag: Ivan

We vertrokken optimistisch richting Bloemendaal. Per slot van rekening hadden we deze wedstrijd een maand geleden ook al gespeeld tegen dezelfde tegenstander op hetzelfde veld en toen wonnen we overtuigend met 4-0. Wat kon ons gebeuren? Nou het werd een geheel andere wedstrijd. Puck was 's nachts plotseling ziek geworden en Emma was nog geblesseerd, maar Noor was ondanks een net gespeelde wedstrijd in de benen op het laatste moment nog bereid gevonden ons uit de brand te helpen, waardoor we met 13 meiden konden starten.

De coach van Bloemendaal had zijn huiswerk goed gedaan en een doeltreffend strijdplan bedacht. Alsof het een Italiaans voetbalteam betrof (de vergelijking met Inter Milaan werd gemaakt) had het team de opdracht gekregen zich terug te trekken tot dicht bij de schietlijn en met uitvallen te pogen tot scoren te komen. Wij waren de hele eerste helft in de aanval en liepen ons continue vast in de kluwen van speelsters. Bloemendaal deed slechts een uitval, maar verrastte ons zo daarmee dat zij direct direct doel troffen. Zo gingen we geheel tegen de verhouding in met een 1-0 achterstand de rust in. Dat was toch een lelijke tegenvaller, vooral ook omdat we uit onze vele aanvallen toch weinig doelrijpe kansen wisten te creeren. Dat beloofde een moeilijke tweede helft.


De peptalk in de rust mistte zijn uitwerking niet en we gingen na rust weer volop in de aanval. Na een bijna onmogelijke solo actie over de achterlijn waarbij diverse speelsters werden gepasseerd en uit een onmogelijke hoek ook nog de doelman werd verschalkt, kwamen we terecht op 1-1. Eindelijk waren we erin geslaagd de vesting van Bloemendaal te slechten. We kregen de hoop dat dit het begin van het einde van Bloemendaal was. Onze vreugde was echter slechts van korte duur, Bloemendaal was nog niet gebroken en brak alweer snel door over de vleugel en scoorde 2-1. Zo keken we weer tegen een achterstand aan. Vele aanvallen van ons volgden en na de zoveelste aanval soleerden we dwars door het hart van de verdediging heen, waarbij een hele trits van speelsters werd gepasseerd en wisten we heel fraai te scoren. Dat voelde goed, maar geheel tevreden waren we toch nog niet, want voor minder dan een overwinning waren we niet Bloemendaal afgereisd. Plannen werden gemaakt om 10 minuten voor tijd nog meer op de aanval te gaan spelen. Vlak voordat het plan tot uitvoering zou komen, ging er echter bij ons achterin het een en ander mis en kreeg Bloemendaal de bal zomaar voor het inschieten en kwamen we ongelukkig met 3-2 achter.
 
 
We gingen achterin 1 op 1 spelen en deden er alles aan om tot scoren te komen. Er was echter geen doorkomen meer aan door het centrum en we maakten te weinig gebruik van de vleugels. We kregen de bal er niet meer in en Bloemendaal maakte gebruik van de ruimte bij ons achterin en scoorde vlak voor tijd nog 4-2. Zo gingen we ongelukkig ten onder in een wedstrijd waarbij we zo'n 60 minuten in de aanval zijn geweest. Er is gelukkig nog een lange competitie te gaan, onder meer een revanche tegen Bloemendaal, waarin we nog veel recht kunnen zetten. Maandag gaan we evalueren wat er allemaal mis ging, zodat we daar lering uit kunnen trekken en zaterdag onze eerste overwinning in deze competitie kunnen gaan behalen!
Comments