Verslagen‎ > ‎

HIC MC1 - Hurley MC2 25 sep 2010

verslag: Ivan - foto's: Just - album

Na twee nederlagen stonden we nog zonder punten en we wisten dat het vandaag moest gebeuren. We waren helaas niet op volle sterkte. MerelB kon niet spelen vanwege een onfortuinlijke botsing met een glazen deur en Claudia was met school op werkweek. Anna lag vrijdag nog met hoge koorts in bed, maar zaterdag toch weer op tijd beter om mee te spelen. Als extra speelster hadden we onze Noor uit de D1 gevraagd. Het was een verraderlijk weertje, het ene moment stonden we met zonnebril op lekker te genieten van het najaarszonnetje en het andere moment stonden we te schuilen voor de kille herfstbuien.


We lieten HIC direct vanaf de afslag merken dat we niet voor minder dan drie punten naar het mooie HIC complex waren afgereisd. HIC gaf ons veel ruimte en daar maakten we gretig gebruik van. We speelden in de eerste helft beter dan HIC en we kwamen op een 1-0 voorsprong, daar hadden we al een aantal wedstrijden naar uitgekeken. We bleven met grote inzet spelen en de voorsprong werd uitgebouwd naar 2-0. We zaten al te denken aan een riante score, maar HIC deelde ook steken uit en bleef loeren op een doelpunt. Een diepe pas vanuit het midden ging dwars door onze verdediging heen en HIC kon vervolgens vrij onze cirkel binnenlopen en de bal hard langs Daphne slaan en de achterstand verkleinen. We gingen evengoed met een goed gevoel de rust in met de overtuiging dat we sterker waren en dat we HIC gingen verslaan.

Na rust gaf HIC blijk dat het door haar aansluitingstreffer aspiraties had gekregen in meer. Het spelbeeld ging wat heen en weer. Goede aanvallen van ons werden afgewisseld door goede aanvallen van HIC. De druk op ons doel werd opgevoerd en de strafcorners vlogen ons om de oren. We kregen soms de bal niet goed weg en zelfs 5 strafcorners direct achter elkaar te verduren, maar we wisten HIC goed van scoren af te houden. Het werd even spannend, ging HIC gelijkmaken of gingen wij onze voorsprong vergroten? Gelukkig was die spanning niet van al te lange duur, want uit een mooie aanval maakten we een magistraal doelpunt. In mijn (voetbal)ogen kan een hockeydoelpunt niet op mooiere wijze gemaakt worden. De bal werd met een backhandslag vanaf links schitterend over de keepster van HIC gelobt. Het doelpunt was zo wonderschoon, dat het zelfs de aanhang van HIC tot applaudiseren bracht. Dat voelde erg goed. Niet lang daarna maakten we uit een snelle uitval wederom een doelpunt dat van een vergelijkbare schoonheid was als het 3e doelpunt, alsof we nog even wilden laten zien dat het 3e doelpunt geen lucky shot was. We gingen weer dromen van een nog grotere score. HIC wist echter nog niet van opgeven en bleef druk houden op onze verdediging en slaagde erin nog een doelpunt te scoren. We konden niet alles op de aanval zetten en moesten alert blijven achterin. Veel meer gevaar kon HIC echter niet meer uitrichten. De uitstekende fluitende scheidsrechters floten af en iedereen was erg gelukkig met deze 4-2 overwinning!

We hebben met grote inzet gespeeld en het is mooi om te zien dat alle meiden met zo'n gedrevenheid spelen. Er zijn nog wel wat verbeterpunten waaraan gewerkt moet worden, maar de wil om te winnen en het plezier in het spelen is er en dat zal ons verder brengen in onze ontwikkeling. Op de ranglijst zijn we HIC en Saxenburg gepasseerd. Bovenin liet Haarlem zien dat het te sterk is voor deze klasse door ook Myra genadig af te straffen. Zaterdag gaan we aan ons doelsaldo werken en gewoon Saxenburg van de mat af spelen!

Comments