Verslagen‎ > ‎

Hurley MC2 - Qui Vive MC2 : 1-1 (6 november 2010)

Geplaatst 8 nov 2010 12:58 door Just van den Broecke
Gespeeld: 6 nov 2010 - Verslag: Ivan

De weergoden waren ons weer eens gunstig gezind. Het had vanaf vrijdagavond tot aan zaterdagochtend 12.00 uur bijna non-stop geregend, maar toen wij op weg gingen naar Hurley trok de hemel open en werden we in de auto verblind door een heerlijk herfstzonnetje.

Op Hurley waren onze meiden erg goed te onderscheiden in hun nieuwe schitterende knalrode trainingspakken van onze sponsor. Het was de bedoeling om vooraf nog een mooie teamfoto te maken, maar doordat de wedstrijd voor ons erg uitliep en we direct na betreden van het veld moesten aanvangen, is dat er helaas niet meer van gekomen. Die foto gaan we zeker nog maken. We hadden helaas twee geblesseerde speelsters: Nikki (knie) en Emma (enkel). Trijntje was gelukkig weer hersteld en Noor was aangetrokken uit de D1, waardoor we met 13 meiden konden starten.

Qui Vive had in de voorcompetitie niet bijster goed gepresteerd, maar liet al direct vanaf het begin af aan zien een pittige tegenstander te zijn die niet zo maar over zich heen liet lopen. Oogstrelend hockey speelde Qui Vive niet, maar zij speelde wel met grote inzet en de bal werd stevig rondgespeeld. Weinig uitblinkers, maar wel een hecht team. Zo ontspon zich een wedstrijd waarbij het over en weer ging, maar wij toch wel de betere kansen kregen. Het lukte ons echter maar moeilijk om tot scoren te komen. Na enkele goede aanvallen wisten we vlak voor rust de druk op het doel van Qui Vive zo op te voeren dat na een scrimmage de bal eindelijk in het doel van Qui Vive belandde. Dat was een goede opsteker om de rust in te gaan.

Na de rust wisten we dat we snel een tweede doelpunt moesten maken om Qui Vive te kunnen breken. Qui Vive ging echter erg fanatiek van start en dat leidde op een gegeven moment tot de gelijkmaker. Dat was een tegenvaller. We gingen vol in de aanval en creerden vele kansen. Wat we ook deden de bal wilde er echter maar niet in gaan. Qui Vive beperkte zich tot gevaarlijke uitvallen en daar kwam menige strafcorner uit voort, die we goed afstopten. Zo bleef het tot het einde aan toe spannend. We waren een stuk beter, maar doordat we de kansen niet benutten konden we ook zo maar achter komen. Toen het eindsignaal klonk, kreeg Qui Vive nog de kans om uit een strafcorner te scoren en er met de overwinning vandoor te gaan, maar dat zou wel heel onterecht zijn geweest en dat gebeurde gelukkig ook niet.

Al met al hebben we een goede wedstrijd gespeeld, waarbij iedereen goed op z'n plaats stond, maar we zullen vooral moeten gaan trainen op het benutten van kansen!
Comments