Verslagen‎ > ‎

Qui Vive MC2 - Hurley MC2 : 3-7 (19 maart 2011)

Geplaatst 25 mrt 2011 13:35 door Ivan Das
door: Ivan, foto/video: Just -
De eerste wedstrijd van de competitie speelden we thuis tegen Qui Vive gelijk met 1-1. We speelden toen met weinig overtuiging en konden moeilijk tot scoren komen. Wat een verschil met de wedstrijd van zaterdag op het complex van Qui Vive. Het was in alle opzichten een totaal andere wedstrijd. Het was schitterend weer en iedereen stond op scherp. De enige dissonant was het scheidsrechterlijke duo, dat niet erg behulpzaam was om er een mooie wedstrijd van te maken. De dubieuze beslissingen vlogen ons om de oren. We speelden echter vanaf het begin met veel inzet en na 10 minuten kwamen we verdiend op 1-0. Kort daarna werd een te riskante overspeelbal achterin door Qui Vive onderschept en direct in ons doel gewerkt: 1-1. We lieten ons er niet door van de wijs brengen en kregen nog vele kansen. Een glaszuiver doelpunt werd door de verantwoordelijke scheidsrechter goedgekeurd, maar de andere scheidsrechter keurde het doelpunt volledig tegen de regels af, zonder overleg met de verantwoordelijke scheidsrechter. We bleven gevaarlijk en niet lang daarna werd een inzet van ons door een tegenspeelster op de doellijn bewust met de voet tegengehouden en werd ons ten onrechte een strafbal onthouden en moesten we het doen met slechts een strafcorner. We raakten door al deze beslissingen zo getergd, dat het ons inspireerde om nog fanatieker te gaan aanvallen en nog voor rust kwamen we ondanks de scheidsrechterlijke tegenwerking toch nog terecht op 2-1.

 
In de rust konden we even wat stoom afblazen en dat deed ons zichtbaar goed. In een wedstrijd als deze rest alleen om ons niet van ons eigen spel te laten brengen en zoveel mogelijk doelpunten te maken om de tegenwerking voldoende te kunnen te compenseren. Na rust liepen we snel uit op Qui Vive door driemaal met goed overspel te scoren en kwamen we op een riante voorsprong van 5-1. Qui Vive stond op omvallen. Totdat Qui Vive plots vanuit het niets tot scoren kwam: 5-2 maar nog niets aan de hand. Niet lang daarna werd op het middenveld gefloten voor een overtreding en iedereen bij Hurley dacht dat de bal voor ons was. De vrije slag werd echter aan Qui Vive gegeven en direct naar de spits geslagen die 10 meter achter onze verdediging stond en vrije doorloop had naar Daphne. De spits maakte met haar been contact met Daphne en er werd ditmaal wel resoluut een strafbal gegeven, die onhoudbaar werd ingeslagen: 5-3, waardoor de marge wat te klein werd. Nog voordat we ons zorgen konden gaan maken dat Qui Vive nog dichterbij zou komen, maakten we echter al snel een schitterend doelpunt. Daarna bleven we met grote inzet spelen en door goed overspel scoorden we nog twee mooie doelpunten, waardoor de mooie eindstand van 8-3 werd bereikt, tenminste dat dachten we………….....................

Helaas bleek het scheidsrechterlijke duo nog een verrassing voor ons in petto te hebben. Op het wedstrijdformulier prijkte namelijk een geheel andere eindstand: 7-3. Een uitgebreide discussie ontspon zich op het zonovergoten terras, maar ze waren niet te vermurwen en uiteindelijk hebben we het daar maar bij gelaten. Just heeft alles op film staan, dus als dat ene doelpunt ons nog gaat opbreken, dan kunnen we altijd nog in bezwaar gaan bij de KNHB :-)
. Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we echt grandioos gespeeld en laten zien dat we terecht de koppositie in de poule hebben ingenomen!

 


ZIE OOK: Qui Vive MC2 - Hurley MC2 -THE MOVIE

Comments